Akroterij d.o.o.
Karbonska vlakna Rimsko vapno NDT Reference Kontakt  
Karbonska vlakna
 
 
 

Ojačanje svoda karbonskim vlaknima sistema CarbonIar. Na slici vidimo primjer ojačanja svoda što spriječava stvaranje mehanizma koji dovodi do urušavanja, odnosno kolapsa strukture. Projektantima je na raspolaganju izbor različitih gramatura traka; 300, 500, te 800 gr/m2, jednosmjernih, dvosmjernih pod kutom od 45° i 90°.

Ojačanje drvene grede nanošenjem sloja karbonske trake s vlačne strane, te istodobnim omatanjem. Moguće je i prethodno injektiranje šupljina epoksidnom smolom.. Trake nove generacije sistema CarbonIar imaju vlačnu čvrtoću 4900 MPa, te modul elastičnosti 240 GPa.


 

 

Na slici je prikazana skica postavljanja karbonskih traka na zidove palače u Monseliceu. Upotrebljene su i trake širine 13 mm za ojačanje u fugama kamena u kutovima objekta.

 

 
 CarbonIar
 Projektantima i svim zainteresiranima na  raspolaganju je detaljna skripta o sistemu  ojačanja karbonskim vlaknima CarbonIar.

 Pročitajte kako nastaju karbonske trake, koje  vrste traka imamo, kako i zašto se primjenjuju,
 te gdje ih postaviti.

 Projektantima nudimo proračunski model za  dimenzioniranje ojačanja, a stojimo vam na  raspolaganju za sva pitanja koja se mogu
 pojaviti u radu.

SKRIPTE O KARBONSKIM VLAKNIMA

 Skripte učitajte ovdje ili kliknite desnom tipkom  miša i odaberite save target as:

 
CarbonIar sistem

Proračunski model

Skripte su pdf formatu, a ukoliko nemate Acrobat Reader možete ga besplatno učitati ovdje.

 
   © Akroterij d.o.o. 23000 Zadar, A. Hebranga 6 A, tel +385 23 331 008  
  Design by: PRO WEB